Over tapijt

Vloerverwarming

Tapijt dempt het geluid, voelt warm aan en verbetert de akoestiek. Bovendien geeft een ruimte waar tapijt toegepast is, een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dit komt niet alleen doordat tapijt warmte en sfeer uitstraalt, tapijt is ook een goede warmte-isolator.

Een groot aantal tapijten van DESSO is voorzien van het vloerverwarmingssymbool (alleen kwaliteiten met een hele hoge pool niet, omdat deze tapijten de warmte niet goed doorlaten). Dit symbool geeft aan dat het tapijt geschikt is voor goed geïsoleerde ruimten,waar vloerverwarming is toegepast als hoofdverwarming en/of als bijverwarming, mits deze verwarming voldoet aan de voorwaarden van een maximale aanvoerwatertemperatuur van 40° C (zgn. laag temperatuur verwarming (LTV)). Bovendien mag de maximale temperatuur van het vloeroppervlak niet hoger zijn dan 28° C.

Bekijk het vloerverwarmingsymbool en alle andere verklarende symbolen

Belangrijk om te weten...

  • Ondertapijt isoleert de warmte. Gebruik dus geen ondertapijt bij vloerverwarming. Laat het tapijt geheelverlijmen!
  • Bij vloerverwarming wordt het tapijt droog en dat bevordert de statische oplading. Let op of het tapijt antistatisch is gemaakt, dit kunt u zien aan het antistatisch symbool, dat dus altijd in combinatie met het vloerverwarmingssymbool afgebeeld moet zijn.

Voor een advies op maat over de ruimte waarin u vloerverwarming en tapijt wilt toepassen,raden wij u aan binnen te stappen bij de betere woninginrichter.